Το Υαλουρονικό Οξύ είναι ένα φυσικό συστατικό του δέρματος.

 Έχει την ιδιότητα να δεσμεύει και να συγκρατέι μόρια νερού με αποτέλεσμα να ενυδατώνει και να προσδίδει όγκο στο δέρμα. Με την πάροδο των χρόνων το δέρμα χάνει μόρια υαλουρονικού, κολλαγόνου κι ελαστίνης, σχηματίζοντας βαθιές ρυτίδες.

 Σήμερα το υαλουρονικό οξύ αποτελεί την πιο δημοφιλή μη επεμβατική μέθοδο, του "γεμίσματος" ως εμφύτευμα, αυτών των ρυτιδών και την προσθήκη όγκου σε περιοχές όπως τα χείλη, δημιουργώντας ένα βελτιωμένο αισθητικά όμορφο στόμα ή ζυγωματικά, βελτιώνοντας έτσι την χαλάρωση και το περίγραμμα του προσώπου.

 Το υαλουρονικό οξύ δεν εμφανίζει παρενέργειες αντιδράσεων ξένου σώματος, καθώς είναι ένα απορροφήσιμο υλικό, είναι εύπλαστο και δεν σχηματίζει σκληρίες κάτω από το δέρμα. 

 Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και η επιστροφή στην καθημερινότητά μας επίσης. 

 Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από τον τύπο του υαλουρονικού οξέως που θα χρησιμοποιήσουμε. Λεπτόρρευστο (π.χ. διόρθωση περιγράμματος χειλιών) ή Παχύρρεσυστο (π.χ. στα ζυγωματικά) και το βάθος στο οποίο εγχύεται.

 Ένας μέσος όρος διάρκειας πάντως είναι 6 - 10 μήνες. 

 Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ μπορεί να συνδυαστεί με όλες τις άλλες συντηρητικές θεραπείες (botox, fraxel, peeling) και είναι ανεξάρτητη των επιπέδων ηλιοφάνειας.